Praktijkles in de keuken van Da Vinci College in Roosendaal: leerling Anass Benali(l.) met praktijkassistente Karima Ouahssain(r.). Dinsdag 2 juni gaan de middelbare scholen weer open. Vanwege de 1,5 meter-richtlijn passen er slechts vijf leerlingen en een docent in een lokaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Praktijkles in de keuken van Da Vinci College in Roosendaal: leerling Anass Benali(l.) met praktijkassistente Karima Ouahssain(r.). Dinsdag 2 juni gaan de middelbare scholen weer open. Vanwege de 1,5 meter-richtlijn passen er slechts vijf leerlingen en een docent in een lokaal. © peter van trijen/pix4profs

Worsteling middelbare scholen bij heropening: ‘1,5 meter afstand houden is niet te doen’

BREDA/ROOSENDAAL - Berend Buddingh windt er geen doekjes om: als de 1,5 meter-richtlijn van kracht blijft in het nieuwe schooljaar, moet het voortgezet onderwijs ingrijpend op de schop. ,,Dan moeten we heel andere keuzes gaan maken. Daar moet minister Slob heel snel uitsluitsel over geven.”

De bestuurder van Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Breda e.o. (14 scholen in Breda, Oosterhout en Bergen op Zoom) is volop in voorbereiding voor de aangekondigde heropening van de middelbare scholen op dinsdag 2 juni.