Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Winkeldief (35) wordt agressief bij arrestatie en probeert ruiten uit politiewagen te trappen in Roosendaal

ROOSENDAAL - Een 35-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats probeerde zaterdagavond spullen te stelen uit een supermarkt aan de Philipslaan en werd agressief toen agenten hem probeerde aan te houden. 

Rond 17.30 uur betrapte personeelsleden van de supermarkt de man op een poging tot diefstal. Ze belde de politie, maar het lukte hen niet de man in bedwang te houden. Agenten troffen de man aan op straat. Hij luisterde niet naar de agenten en stelde zich zo agressief op dat agenten moesten dreigen met pepperspray. Uiteindelijk waren agenten gedwongen hun wapenstok te gebruiken om de man aan te kunnen houden. 

Eenmaal in de politiewagen bleef de man zich verzetten. Hij probeerde de ruiten uit de politiewagen te trappen. Hij is ingesloten. Een omstander, een eveneens 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, probeerde zich met de aanhouding te bemoeiden. Daarbij beledigde hij agenten en is daarom ook aangehouden. Vermoedelijk waren de mannen bekenden van elkaar. 

  1. Twee Roosendaalse cafés in top 10 van Publieksprijs Misset

    Twee Roosendaal­se cafés in top 10 van Publieks­prijs Misset

    ROOSENDAAL - Twee Roosendaalse cafés staan bij de eerste tien in de Top 100 Publiekprijs van Misset Horeca. De Drie Weesgegroetjes prijkt op het moment op de derde plaats, het Wapen van Roosendaal volgt op de zesde. ,,Een mooie manier om te laten zien wat Roosendaal te bieden heeft’’, zegt Maaike Mathijssen van het Wapen. ,,Heel bijzonder dat twee café’s uit één plaats zo hoog staan’’, weet Haroun Hijman van de ‘Drie W’s’, dat voor het eerst meedoet.