Sjef van den Nieuwelaar, varkenshouder in het buitengebied van Roosendaal, in de diervriendelijke strostal voor drachtige zeugen. ,,Het plan van D66 is niet meer dan een zeepbel met onjuiste cijfers.”
Volledig scherm
PREMIUM
Sjef van den Nieuwelaar, varkenshouder in het buitengebied van Roosendaal, in de diervriendelijke strostal voor drachtige zeugen. ,,Het plan van D66 is niet meer dan een zeepbel met onjuiste cijfers.” © Pix4Profs-Ron Magielse

West-Brabantse boeren kwaad over D66-plan om veestapel te halveren: ‘Dit is boertje pesten’

ROOSENDAAL/DONGEN - West-Brabantse boeren zijn om te spetteren. Ze krijgen stank voor dank, zo voelt het althans. Het plan van regeringspartij D66 om de stikstofcrisis te bezweren door de Nederlandse veestapel te halveren, is in de agrarische sector bar slecht gevallen. ,,Noem je dat een plan? Er wordt maar wat geroepen; het is een zeepbel die heel snel doorgeprikt moet worden.”

Sjef van den Nieuwelaar (56), al dertig jaar varkenshouder in het buitengebied tussen Roosendaal en Nispen, zegt wat hij vindt. ,,Dit is gewoon boertje pesten. Met cijfers waar volgens mij niets van klopt. Het maakt voor D66 niet uit wat we allemaal sinds jaar en dag al gedaan hebben om bijvoorbeeld de uitstoot van ammoniak terug te dringen en duurzamer te werken. Geef de boeren maar de schuld! Zo makkelijk.”