Volledig scherm
Van Oorschot, De Jongh, Vermunt Advocaten in Roosendaal heeft de vlag halfstok hangen. © Iris van den Berg

West-Brabantse advocatenkantoren hangen vlag halfstok

ROOSENDAAL/ETTEN-LEUR - Verschillende advocatenkantoren in West-Brabant hebben de vlag halfstok hangen. Ter nagedachtenis aan de Derk Wiersum, de advocaat die woensdag werd geliquideerd in Amsterdam. 

De Nederlandse Orde van Advocaten roept kantoren en rechtsgebouwen op de vlag donderdag halfstok te hangen. De rechtbank in Breda doet dat waar donderdagmiddag ook een herdenkingsbijeenkomst is. En in ieder geval ook de kantoren van Van Oorschot, De Jongh, Vermunt Advocaten in Roosendaal en Asselbergs & Klinkhamer advocaten in Etten-Leur.

Wiersum werd woensdag doodgeschoten in de buurt van zijn huis. Waarschijnlijk omdat hij kroongetuige Nabil B. bijstond in een groot liquidatieproces rondom de crimineel Ridouan Taghi. De advocaat was ook plaatsvervangend rechter bij de rechtbank in Breda.

Volledig scherm
Asselbergs & Klinkhamer advocaten in Etten-Leur hebben de vlag halfstok hangen, achter de bomen. © Iris van den Berg
  1. Doek valt voor Juzt, maar waar moeten de kinderen heen?
    PREMIUM
    Analyse

    Doek valt voor Juzt, maar waar moeten de kinderen heen?

    ROOSENDAAL - Het is einde verhaal voor Juzt. De West-Brabantse jeugdzorginstelling is technisch gezien failliet, maar het Rijk en de West-Brabantse gemeenten laten de stichting nog even in leven (lees: bungelen) om de organisatie uit te kleden en mogelijk in onderdelen over te doen aan andere zorgpartijen. Wie die partijen zijn en hoe de overgang geregeld gaat worden voor kinderen die nu bij Juzt in zorg zitten? Niemand die het weet.