Volledig scherm
PREMIUM
roosendaal - 20191005 - pix4profs/petervantrijen.oktoberfest in evenementenhal de stok.polonaise met bierpullen © peter van trijen/pix4profs

Weekend vol bier in Roosendaal: Bockbierfestival en Oktoberfest

ROOSENDAAL - Het bier werd dit weekend met vele honderden liters getapt in Roosendaal. Het eerste bier vloeide zaterdagmiddag al, tijdens het 16de door de Roosendaalse Biergilde georganiseerde Roosendaalse Bockbierfestival. 

Een festival dat bedoeld is om de echte fijnproevers kennis te laten maken met bieren die je normaal niet snel in het café of de supermarkt tegenkomt. Tijdens het 5de Oktoberfest Roosendaal dat ‘s avonds in Evenementenhal De Stok werd gehouden ging het minder om de kwaliteit en om de kwantiteit. ,,Maar het is zeker een goed biertje’', meent organisator René Hopmans. 

  1. 75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht
    PREMIUM
    Longread

    75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht

    NISPEN - Het beeld staat al 75 jaar op zijn netvlies. Zwarte rook, een oorverdovend lawaai. Op 23 oktober 1944 stort de kerktoren van Nispen in gruzelementen neer. Opgeblazen door de Duitsers. De brokstukken versperren Kerkplein en Dorpsstraat en vormen zodoende een barrière voor de oprukkende Britten en Canadezen. Pal tegenover ziet de 13-jarige Pierre Verpalen alles gebeuren. ,,De torenpunt met het haantje kwam bij ons op zolder terecht.”