Volledig scherm
Freerunning © EPA

Vluchtelingenwerk kan twee professionele krachten inzetten; subsidie voor freerunning

OUDENBOSCH - De gemeente Halderberge schroeft het subsidiegeld voor 2019 aan vijf sociaal-culturele instellingen op.  Na bekendmaking van het eerste subsidieoverzicht kreeg het college een aantal reacties. Voor vijf verenigingen loonde het de moeite aan de bel te trekken.  

Zo kan de Stichting Vluchtelingenwerk Halderberge met de aanvullende subsidie van 23.700 euro binnenkort voor twee dagen in de week professionele begeleiding inschakelen. Volgens wethouder Thomas Melisse sturen zij de groep vrijwilligers aan, die meehelpt bij de opvang en verdere integratie van statushouders. 

Andere voorstellen, die voor lagere bedragen alsnog gehonoreerd zijn, komen terecht bij het jeugdcircus Don Bosco (973 euro) en zeemanskoor De Kreekrakkers uit Stampersgat (505 euro). Twee nieuwe aanvragen van de gemeente ook een financieel duwtje in de rug. Het betreft de vorig jaar heropgerichte Stichting Kindervakantiewerk Oudenbosch (490 euro), Ook freerunning-club Cobra’s mag een bijdrage van 1365 euro ontvangen. Cobra's heeft afdelingen in Oudenbosch, Oud Gastel en Roosendaal. Bij de sport gaat het erom zo sierlijk mogelijk over obstakels te springen. Het wordt gezien als een gevaarlijke sport, waarvoor je de basistechniek moet beheersen.

Met de extra subsidies komt het totaal voor Halderberge voor dit jaar uit op 2.866.415 euro.