Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vermiste 15-jarige uit Groningen is weer terecht

ROOSENDAAL - Het 15-jarig meisje uit het Groningse Grootegast dat mogelijk tegen haar wil was meegenomen, is weer terecht.

De politie laat weten dat ze haar zaterdagnacht in Amsterdam hebben aangetroffen. Over de oorzaak van de vermissing en de toestand waarin ze werd gevonden, doet de politie verder geen uitspraak. Wel meldt de politie met haar in gesprek te gaan. De politie zei eerder aanwijzingen te hebben dat de wagen in de omgeving van Roosendaal en het Zeeuwse Oosterland was gesignaleerd. 

Inbraak

Afgelopen woensdag werd er in de vroege ochtend ingebroken in de woning van de familie van het meisje. Hierbij werd de auto van de ouders van het gezin weggenomen en ook de 15-jarige was spoorloos. ,,Inmiddels is uit het onderzoek gebleken dat ze mogelijk tegen haar wil is meegenomen", liet de politie weten.

Vaker vermist

Het is niet de eerste keer dat het meisje vermist raakte. De puber verdween in november 2017 ook al eens. De toen 12-jarige werd in haar ondergoed teruggevonden in Den Haag bij de 18-jarige Raad Al D. Ze was misbruikt. De man uit Den Haag werd in 2018 veroordeeld tot negen maanden cel. De Haagse rechtbank achtte bewezen dat hij het minderjarige meisje had geprobeerd over te halen tot seks, ook wel grooming genoemd.

Afgelopen september was ze wederom spoorloos. Ze vertrok met de taxi naar school in Groningen, maar besloot daar te spijbelen. Vier dagen later werd ze weer gevonden.