Volledig scherm
PREMIUM
Paul Swaans was een vereniginsgman in hart en nieren. Eerst bij voetbalclub RSC Alliance en later bij tennisvereniging Borchwerf. © familie Swaans

Verenigingsman Paul Swaans (84) uit Roosendaal overleden: ‘Het erelid speldje zit vanzelfsprekend op zijn mooie laatste pak geprikt’

ROOSENDAAL - Roosendaler Paul Swaans, afgelopen zaterdag overleden, was een verenigingsman in hart en nieren. Hij werd op drie februari 1935 geboren in Nispen. Swaans is Erelid van Alliance en drager van de gouden eremedaille in de Orde van Oranje-Nassau. 

Eerst bij voetbalclub RSC Alliance en later bij tennisvereniging Borchwerf. Werken deed Swaans als boekhouder in Bergen op Zoom. Hij had veertig dienstjaren bij De Kok Bouwgroep in de stad aan de Schelde. 

  1. 75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht
    PREMIUM
    Longread

    75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht

    NISPEN - Het beeld staat al 75 jaar op zijn netvlies. Zwarte rook, een oorverdovend lawaai. Op 23 oktober 1944 stort de kerktoren van Nispen in gruzelementen neer. Opgeblazen door de Duitsers. De brokstukken versperren Kerkplein en Dorpsstraat en vormen zodoende een barrière voor de oprukkende Britten en Canadezen. Pal tegenover ziet de 13-jarige Pierre Verpalen alles gebeuren. ,,De torenpunt met het haantje kwam bij ons op zolder terecht.”