Designer Outlet in Roosendaal.
Volledig scherm
Designer Outlet in Roosendaal. © DG

Veel winkels dicht, maar outletcentrum Roosendaal blijft nog open

ROOSENDAAL - Hoewel veel winkels de deuren gesloten houden, blijft het outletcentrum in Roosendaal nog wel open. De Designer Outlet Roermond is sinds zaterdag wel gesloten.

Anders dan in Roosendaal heeft  de Veiligheidsregio Limburg-Noord vanwege het coronavirus aangegeven dat het Roermondse outlet center tot nader orde gesloten blijft. De outletcentra trekken veel kooptoeristen uit binnen- en buitenland, ook na de oproepen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Gezonde verstand

Het besluit in Limburg is genomen door Antoin Scholten, burgemeester van Venlo en voorzitter van de veiligheidsregio. De autoriteiten doen een beroep op koopjesjagers ‘om het gezonde verstand te gebruiken en niet de drukte op te zoeken, ook niet in de gemeenten net over de grens'.

Grote winkelketels zoals Tommy Hilfiger, Nike, America Today en Garcia hielden hun deuren in Roosendaal eerder deze week al gesloten. De horecagelegenheden in het winkelcomplex gingen vorige week zondag al dicht. McArthurGlen, eigenaar van het Designer Outlet, laat weten dat zij de richtlijnen volgen van de Nederlandse overheid, het RIVM en de WHO, ook voor wat betreft de openingstijden van het centre. De resterende winkels waren nog open van 10 tot 18 uur.