Wat een pracht deze rups van de koniginnepage! De koniginnepage is één van de grootste vlinders die in Nederland te vinden zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat een pracht deze rups van de koniginnepage! De koniginnepage is één van de grootste vlinders die in Nederland te vinden zijn.

Van - 15 naar + 20 graden in één week: is dat slecht voor onze natuur?

Lente in februariWEST-BRBANT - Het voorjaar komt eraan! Hoewel er vorige week nog een pak sneeuw lag in West-Brabant en de temperatuur daalde tot (ver) onder het nulpunt, kan het kwik dit weekend oplopen tot wel twintig graden. Van - 15 graden tot +20 graden in één week. Wat betekent dit grote temperatuurverschil voor de natuur om ons heen? 

 1. Roosendaal krijgt een Fort: trainingen voor kinderen in armoede

  Roosendaal krijgt een Fort: trainingen voor kinderen in armoede

  ROOSENDAAL - Roosendaal krijgt als vierde stad van Nederland een locatie van Het Fort, een buitenschools lesprogramma speciaal voor kinderen die opgroeien in armoedegezinnen. Bij Het Fort krijgen kinderen uit sociaaleconomisch kwetsbare gezinnen extra trainingen en leren ze vaardigheden om van hun leven een succes te maken. In Roosendaal landt Het Fort in de wijk Langdonk, in het gebouw van de Evangelische Gemeenschap Roosendaal aan Benedendonk.
 1. Eeuw oude Middelburgse Seisklok krijgt opknapbeurt
  Play

  Eeuw oude Middelburg­se Seisklok krijgt opknap­beurt

 2. Dokbrug open, versleten Koningsbrug weg
  Play

  Dokbrug open, versleten Konings­brug weg