Volledig scherm
Schetsontwerp voor de nieuwe wijk Bernardushof in Oud Gastel. © Kalliste Bouwontwikkeling

Twee meter hoge schutting bij twee huizen Bernardushof toegestaan

OUD GASTEL - Twee toekomstige bewoners van de wijk Bernardushof in Oud Gastel mogen een erfafscheiding van twee meter hoog oprichten. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. De schutting is daarmee hoger dan volgens het bestemmingsplan is toegestaan.

,,Als we de regels strikt toepassen, is het niet mogelijk om een erfafscheiding met een hoogte van twee meter te bouwen’’, verklaart wethouder Jan Mollen. ,,Het gaat om twee percelen, waarvan de impact op de omgeving te verwaarlozen is.’’

De twee huizen worden gebouwd aan de Mgr. Meeuwissenstraat en maken deel uit van de nieuwe inbreidingslocatie aan de voet van de Laurentiuskerk. 

Het voormalige klooster wordt verbouwd tot herenhuis en de oude Bernardusschool krijgt minimaal tien schoolwoningen. In totaal biedt de wijk met als nieuwe straatnamen Bernardushof, Lei, Griffel en Telraam ruimte aan minimaal 28 en maximaal 32 woningen. Die variëren van bungalows, twee-onder-eenkapwoningen en rijwoningen. Aan de Mgr. Meeuwissenstraat komt een waterretentie. De bouw begint in de eerste maanden van 2020

  1. Hotel De Reiskoffer in Bosschenhoofd houdt gasten zowel geestelijk als fysiek in topvorm

    Hotel De Reiskoffer in Bosschen­hoofd houdt gasten zowel geestelijk als fysiek in topvorm

    BOSSCHENHOOFD - Er wordt wat af vergaderd in de tien vergaderzaaltjes van hotel De Reiskoffer in Bosschenhoofd. Of zo'n praatsessie altijd even productief is, als een groep na een ochtendsessie van vier uur aanschuift voor de luncht, trekt hotelier Hans Douma wel in twijfel. Zijn hotel biedt sinds donderdag de oplossing: de fitness en personal traininggroep Enforce heeft haar intrek genomen in het hotel.