RBC-supporter Arjen Klep voelde berusting bij het faillissement van zijn club, maar inmiddels klopt zijn RBC-hart weer als vanouds. ,,Je kunt het zien als de wedergeboorte.”
Volledig scherm
PREMIUM
RBC-supporter Arjen Klep voelde berusting bij het faillissement van zijn club, maar inmiddels klopt zijn RBC-hart weer als vanouds. ,,Je kunt het zien als de wedergeboorte.” © Pix4Profs/Moreno Molenaar

Tien jaar geleden ging RBC failliet: ‘Maar misschien was het wel de wedergeboorte van de club’

ROOSENDAAL -  Sportief eindigde RBC net boven de degradatiestreep, maar een paar weken na het competitieslot viel alsnog het doek voor het profvoetbal in Roosendaal, toen de club failliet ging. Tien jaar na dato laat het gemis zich nog altijd voelen, maar misschien was het ook wel juist de nieuwe start die RBC destijds hard nodig had. Drie betrokkenen blikken terug.

  1. Sfeerstrand moet wéér opnieuw beginnen: zaak al sinds januari gesloten, nadat uitbaatster opstapte
    PREMIUM

    Sfeer­strand moet wéér opnieuw beginnen: zaak al sinds januari gesloten, nadat uitbaat­ster opstapte

    ROOSENDAAL - Het onkruid staat op grote delen van het kunstmatige zandstrand kniehoog, de lichtblauwe verf op de raamluiken van het paviljoen is deels afgebladderd. Verschillende houten onderdelen op het terras lijken met grof geweld te zijn losgerukt of ingetrapt, even verderop ligt een verlaten plastic tas met lege flessen drank. Nee, sfeer is op het Sfeerstrand ver te zoeken.