Volledig scherm
Een jaar geleden stonden de bestuursleden Hans Knook en Bas Hollemans nog in een leeg postkantoor met de tekeningen van de nieuwe studio. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Streekomroep maakt nieuwe start in Oudenbosch

OUDENBOSCH - Streekomroep Ons West Brabant grijpt zaterdag de open dag aan voor een soort herstart. ,,We staan klaar om ons te presenteren'', verzekert Erwin Martens. ,,En kijken niet meer naar het verleden.''

Het afgelopen halfjaar maakte de omroep een omslag naar een organisatie die weer volledig op vrijwilligers draait. Dat zijn er nu zo'n zestig.

Ons Brabant is sinds 1 augustus 2017 actief. De lokale omroepen uit de gemeenten Etten-Leur (LocalFM), Halderberge (RTV Halderberge), Moerdijk (RTVM) en Zundert (ROStv Zundert) gingen toen op in één streekomroep. Sindsdien kampte die met budgettaire tekorten, die noopten tot het ontbinden van arbeidscontracten van vaste krachten.

Veel werk verzet

Ons West Brabant levert programma's en informatie via radio, televisie, internet en social media. ,,Wij hopen zo mensen op de hoogte te houden over hun eigen streek'', legt Martens uit.

Hij zegt dat er het afgelopen jaar vooral veel werk is verzet om de studioruimtes aan de Bosschendijk in Oudenbosch geschikt te maken voor radio- en tv-uitzendingen. De radio ging daar vanaf mei uitzenden en de tv-studio is het afgelopen najaar geïnstalleerd.

Cameramensen

Daarmee is de verbouwing afgerond, maar verschillende plekken in de organisatie zijn nog niet ingevuld. Zo ontbreekt nog een producent, een leidinggevende functie. Ook zoekt de streekomroep onder meer nog cameramensen, editors, presentatoren (m/v) en een facilitair manager. Die laatste moet zorgen dat het studiogebouw in goede staat blijft. Het complex herbergt onder meer één tv-studio, twee radiostudio's en een regieruimte en een vergaderruimte.

Vrijwilligers

,,We willen mensen graag onze studio's laten zien, maar ook nieuwe mensen leren kennen'', licht Edwin Martens de open dag toe. Zaterdag kunnen mensen tussen 10.00 uur en 16.00 uur een kijkje in de keuken nemen. Ze kunnen dan meebeleven hoe programma's worden gemaakt. Wie dat wil kan zelf een plekje achter de mocrofoon of camera innemen. De vrijwilligers verzorgen de rondleidingen in de Oudenbossche studio.