Jean-Pierre Kolthoff, eigenaar van café Bij Moeders in Roosendaal, in maart 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Pierre Kolthoff, eigenaar van café Bij Moeders in Roosendaal, in maart 2020. © Gerlach Hochstenbach

Straf voor te druk feestcafé ging te ver, maar burgemeester Van Midden houdt vol: ‘Was een middelvinger naar de zorg’

ROOSENDAAL - De straf voor feestcafé Bij Moeders, die werd opgelegd omdat het op de laatste avond voor de lockdown veel te druk werd in de kroeg, wordt gehalveerd. Opvallend is dat de bezwaarcommissie vindt dat burgemeester Han van Midden de straf helemaal van tafel zou moeten vegen, maar dat Van Midden dat advies naast zich neerlegt.

 1. Eigenaar feestcafé Bij Moeders na straf voor overtreden coronamaatregelen: ‘Dit is dan zeker die hamer’
  PREMIUM
  Update

  Eigenaar feestcafé Bij Moeders na straf voor overtreden coronamaat­re­ge­len: ‘Dit is dan zeker die hamer’

  ROOSENDAAL - Burgemeester Han van Midden neemt maatregelen tegen de eigenaar van feestcafé Bij Moeders in Roosendaal. In het café aan De Markt werden woensdagavond 14 oktober de coronamaatregelen flink overtreden. Het feestcafé moet daarom zes maanden lang eerder dicht, vanaf het moment dat de horeca weer open mag. Een zware straf, vindt eigenaar Jean-Pierre Kolthoff.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’