Ambulances blijven beschikbaar voor spoedeisende patiënten.
Volledig scherm
Ambulances blijven beschikbaar voor spoedeisende patiënten. © Remco de Ruijter

Sneller vervoer van stabiele patiënten tussen locaties Bravis-ziekenhuis

ROOSENDAAL - Door stabiele, niet-spoedeisende patiënten voortaan met speciaal zorgvervoer van de ene Bravis-locatie naar de andere te brengen, blijven ambulances beschikbaar voor patiënten die met spoed medische hulp nodig hebben. 

Na een jaar proefdraaien gaat het Bravis-ziekenhuis veel vaker gebruik maken van het liggend vervoer van BAS Ambulance Service.

Het gaat om ritten met patiënten die tijdens het vervoer geen medische begeleiding nodig hebben. Familieleden of andere naasten kunnen meerijden. BAS Ambulance Service is een gespecialiseerd bedrijf in ambulance- en zorgvervoer. Sinds een jaar werkt BAS al met Bravis samen. De ervaringen zijn dermate positief dat het Bravis-ziekenhuis hier vaker gebruik van gaat maken. De samenwerking wordt geïntensiveerd.

Medische begeleiding

Het liggend zorgvervoer van BAS kan zowel op afroep als op afspraak aangevraagd worden. Annemieke Wijnja, zorgmanager Spoedeisende Hulp zegt: ,,Soms is een volledig ingerichte ambulance en medische begeleiding niet nodig. Dan is het fijn om van deze dienstverlening gebruik te maken. 

Voor de patiënt is dit sneller, want bij een reguliere ambulance kan de wachttijd weleens oplopen. Spoedvervoer gaat namelijk altijd voor.” Liggend vervoer van BAS wordt ingezet voor patiënten met stabiele, vitale functies. Het Bravis-ziekenhuis is één van de eerste ziekenhuizen in Nederland die deze vorm van vervoer inzet.