Bij de Egelopvang komen steeds meer gewonde egeltjes binnen. Volgens beheerder Conny Scheeres komt dat door het gebruik van bosmaaiers door de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de Egelopvang komen steeds meer gewonde egeltjes binnen. Volgens beheerder Conny Scheeres komt dat door het gebruik van bosmaaiers door de gemeente. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Slapende egels massaal geslacht door bosmaaier: ‘Zo worden ze compleet uitgeroeid’

ROOSENDAAL - Er is momenteel een slachting onder de egelpopulatie in de Roosendaalse wijk Tolberg gaande. Er worden vrijwel dagelijks zwaar gewonde egels binnen gebracht bij de Egelopvang aan de Lavadijk in Roosendaal. 

,,Egels met hoofdwonden, verbrijzelde poten of afgesneden poten. Gisteren twee, vandaag weer een", zegt Conny Scheeres van de Egelopvang. 

  1. Binnenkijken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films
    PREMIUM

    Binnenkij­ken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films

    ROOSENDAAL - Meters aan rode stof hangen al aan de muur. Bussels koperdraadjes verraden precies waar de speakers komen te hangen. Op de gigantische houten hellingen staat tot op de millimeter afgetekend waar de stoelen moeten komen. De muren achterin staan zo glad als een spiegel, klaar voor zes enorme doeken. Langzaam maar zeker begint het immense gebouw aan de Nieuwstraat écht op een bioscoop te lijken.