Volledig scherm
PREMIUM
Handig om een sluipweggetje te hebben als Sprundel onbereikbaar is, stellen ondernemers Frank Snijders (links) en Jac van Trijp. Te smal en gevaarlijk, reageert de gemeente. © Herbert Kats

Rucphense wethouder: 'Burger meer meenemen in werken aan de wegen'

Herstelwerk, wegafzettingen en het grote project om het verkeer om de kernen van Rucphen heen te leiden. Genoeg factoren die tot misverstanden kunnen leiden, weet wethouder René Lazeroms. De les: ,,Misschien moeten we mensen meer meenemen in wat we doen." Gebruikmaken van een burgerpanel kan een optie zijn.

Een gemeente kan niet zo exact plannen dat alles (weer, tegenslag, werk van anderen) altijd te voorzien is, legt de wethouder uit. Ambtenaar Edwin Stolk (openbare werken en ruimtelijke ordening) assisteert hem als hij antwoorden zoekt op de vraag waarom juist aanpassingen in het verkeer vaak voor aanvaringen zorgen. ,,Mensen kijken altijd vanuit hun eigen perspectief'', klinkt het begripvol.

  1. 75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht
    PREMIUM
    Longread

    75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht

    NISPEN - Het beeld staat al 75 jaar op zijn netvlies. Zwarte rook, een oorverdovend lawaai. Op 23 oktober 1944 stort de kerktoren van Nispen in gruzelementen neer. Opgeblazen door de Duitsers. De brokstukken versperren Kerkplein en Dorpsstraat en vormen zodoende een barrière voor de oprukkende Britten en Canadezen. Pal tegenover ziet de 13-jarige Pierre Verpalen alles gebeuren. ,,De torenpunt met het haantje kwam bij ons op zolder terecht.”