Portret Alex Raggers
Volledig scherm
Portret Alex Raggers © Gemeente Roosendaal

Roosendaals raadslid Alex Raggers stapt over van D66 naar VLP

ROOSENDAAL - D66-raadslid Alex Raggers vervolgt zijn politieke loopbaan bij de Vrije Liberale Partij (VLP). Dat werd woensdag bekend gemaakt door de partij. “Ik ben het niet eens met de wegen die D66 lokaal is ingeslagen. Ik wil gehoord worden", zegt de kersverse VLP’er. 

Arwen van Gestel, fractievoorzitter van de VLP is in zijn nopjes: “Alex heeft bij ons aangeklopt en wij hebben opengedaan. Na diverse gesprekken met hem denken wij dat Alex onze fractie kan versterken.”

Machtsverhoudingen

Door de overstap groeit de VLP naar zeven zetels. Haar positie als grootste oppositie partij wordt hiermee sterker. De Roosendaalse Lijst blijft met acht zetels de grootste partij in de Roosendaalse gemeenteraad. D66 gaat verder als eenmansfractie. Daarmee halveert de partij. 

Andere standpunten

De overstap is op z'n zachts gezegd opmerkelijk. De twee partijen liggen op veel standpunten nogal uit elkaar. De oplossing voor het drugsprobleem bijvoorbeeld. D66 is voor legaliseren en de VLP voor verbieden van softdrugs. “Als er zes rechtsaf gaan, wie ben ik dan om te zeggen dat we linksaf moeten", is het antwoord van Raggers. 

Het rommelde al langer

De politieke transfer komt niet geheel uit de lucht vallen. Tot half februari was Raggers fractievoorzitter van D66. Hij deed afstand van die zetel, vanwege een noodgedwongen uitzending van zijn werkgever Defensie. Raggers werkt als docent bij de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) .Raadslid Harm Emmen nam de rol van voorzitter over. Toen Raggers terugkwam wilde hij zijn plekje terug, maar dat weigerde Emmen.  

Quote

Ik wilde anders terugkomen in de raad na mijn uitzending. Het gevoel hebben ertoe te doen.

Alex Raggers over zijn overstap

Niet zien aankomen

“Ik begrijp zijn keuze niet, maar ik heb het wel te accepteren", reageert fractievoorzitter Harm Emmen. “Ik vind het wel een lange neus naar onze kiezers. Alex heeft nooit aangegeven het ergens mee oneens te zijn. Er gingen al geruchten en nu is het een feit. Ik ben zwaar teleurgesteld.”