Volledig scherm
© Thinkstock

Rechtbank matst drugsdealer uit Zegge

ZEGGE/BREDA - De rechtbank in Breda vindt het voorstel van de officier van justitie om drugsdealer Achraf el-H. (23) uit Zegge te matsen een goed idee. De man krijgt daarom een celstraf van twee jaar, waarvan één voorwaardelijk, én een boete van 13.968 euro.

Quote

De man krijgt een celstraf van twee jaar, waarvan één voorwaarde­lijk, én een boete van 13.968 euro

Die boete staat gelijk aan de waarde van de twee auto’s en het cashgeld dat de politie bij de Zeggenaar in beslag nam. 

Door die boete ziet het Openbaar Ministerie ervan af om de winst die El-H. maakte met drugshandel te gaan plukken. ,,Dan blijft hij tot in lengte van dagen moeten betalen’’, zei de aanklager. ,,Dat gaat hem niet helpen zijn leven op orde te brengen.’’ De rechtbank volgde dinsdag bij de uitspraak die stelling.

176.000 pillen

El-H. werd op 11 oktober gepakt door de politie. Hij had vijf kilo wiet in bezit en 176.000 xtc-pillen. Omdat de man een verder blanco strafblad had, uit een goed milieu komt en nu lijkt in te zien dat hij verkeerd bezig is geweest, kwam justitie tot de praktische oplossing. De creatieve afdoening scheelt ook een duur proces om het verdiende geld terug te eisen.

  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.