Volledig scherm
© Thinkstock

Rechtbank matst drugsdealer uit Zegge

ZEGGE/BREDA - De rechtbank in Breda vindt het voorstel van de officier van justitie om drugsdealer Achraf el-H. (23) uit Zegge te matsen een goed idee. De man krijgt daarom een celstraf van twee jaar, waarvan één voorwaardelijk, én een boete van 13.968 euro.

Quote

De man krijgt een celstraf van twee jaar, waarvan één voorwaarde­lijk, én een boete van 13.968 euro

Die boete staat gelijk aan de waarde van de twee auto’s en het cashgeld dat de politie bij de Zeggenaar in beslag nam. 

Door die boete ziet het Openbaar Ministerie ervan af om de winst die El-H. maakte met drugshandel te gaan plukken. ,,Dan blijft hij tot in lengte van dagen moeten betalen’’, zei de aanklager. ,,Dat gaat hem niet helpen zijn leven op orde te brengen.’’ De rechtbank volgde dinsdag bij de uitspraak die stelling.

176.000 pillen

El-H. werd op 11 oktober gepakt door de politie. Hij had vijf kilo wiet in bezit en 176.000 xtc-pillen. Omdat de man een verder blanco strafblad had, uit een goed milieu komt en nu lijkt in te zien dat hij verkeerd bezig is geweest, kwam justitie tot de praktische oplossing. De creatieve afdoening scheelt ook een duur proces om het verdiende geld terug te eisen.

 1. Lekker ontspannen bij Hap & Tap in Hoeven: ‘Dit hebben we nodig’

  Lekker ontspannen bij Hap & Tap in Hoeven: ‘Dit hebben we nodig’

  HOEVEN - ,,Dit heeft onze hectische maatschappij nodig,' zegt Winfried van Roesel tijdens de derde editie van Hap & Tap Samba Cubana. Gistermiddag en -avond was het lekker genieten op het grasterrein voor Centrum Bovendonk. Met Sambamuziek, hapjes, cocktails, optredens en kindervermaak in Zuid-Amerikaanse sferen. Organisator Edwin Gildemeijer straalde van oor tot oor toen na de ochtendregen, de droogte en vooral het lekkere zonnetje verscheen.
 2. West-Brabantse schoolbesturen luiden noodklok over tekort leerkrachten: ‘Nooit eerder zo hectisch’
  PREMIUM
  VIDEO

  West-Brabantse schoolbe­stu­ren luiden noodklok over tekort leerkrach­ten: ‘Nooit eerder zo hectisch’

  ROOSENDAAL/BREDA - Overal hetzelfde geluid. Vraag bestuurders in het West-Brabantse basisonderwijs of het personeelsplaatje voor het nieuwe schooljaar rond is en het zuchten begint. ,,Uiteindelijk is het gelukt, ja. Maar het wordt ieder jaar lastiger. Bijna niet meer om te doen”, valt Kees Mens van katholieke scholenkoepel KPO in Roosendaal met de deur in huis.