Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Marnix Schmidt

Pulling Oudenbosch moet je ondergaan

OUDENBOSCH - Pulling Oudenbosch was afgelopen weekend een hele beleving. Op het terrein aan de Langeweg was een bezoek een bijzondere gewaarwording voor al je zintuigen. De geur van de vette rook, het lawaai van de tractoren, trekkers in allerlei kleuren en uitvoeringen, de trillende ondergrond. Neem daarbij achter het dranghek een lekker biertje en hapje. Je ondergaat wat pulling werkelijk is. En dat deden ruim zeventienhonderd bezoekers.

Die komen uit een groot gebied. Taxibusjes lossen groepen jongeren. Ouders komen met hun kinderen. KPJ's uit de regio. KPJ-voorzitter Rik van den Brand stuurt een groep van zo'n zestig vrijwilligers aan. Zelf rijdt hij de duotrek. "Het gaat om de kick die je bij pullen krijgt. De power, het geluid, de rook. Heerlijk." 

Kees van Schaik trekt bij de 4,5 ton hypro-sport 107,83 meter. Wilco Flier uit Bleiswijk zit met zoontje Jannick (8) op de tribune te genieten. "We kennen dit ook bij ons in de buurt. Daar gaan we ook altijd kijken. Echt genieten joh. We volgen de tussenstanden rechtstreeks op internet. Heerlijke beleving hier.” Jannick wil graag een mini-trekker. 

Lawaai steeds harder

De familie Otto uit Steenbergen geniet zichtbaar als er weer eens een FULL PULL wordt geleverd. Steeds meer mensen passeren de kassa. Ook Rick, Jordi, Anouk en Brenda uit 's-Heerenhoek. "Wij zijn hier helemaal gek van. Bij ons geen KPJ maar JAZ." Naarmate het later wordt, is het lawaai van de hypropullers steeds harder. Daar komt het publiek voor. De wind blaast de vette rook recht in de gezichten. 

Lekker bier

Genieten. Ook voor Joost (21) Vissers uit Zevenbergen en zijn vriendin Mary. "Prachtig om dit mee maken. Ik bezoek de wedstrijden in de buurt. Lekker bier, vrienden ontmoeten. "En dan volgt het tentfeest met de band Stoot! De gezellige 'evaluatie' zeg maar.