Volledig scherm
Een politieagent deed er een half uur over om de kluis te openen. © Handhaving Roosendaal

Politie Roosendaal maakt kluis na twee weken open, maar het resultaat valt tegen

ROOSENDAAL - Het duurde twee weken, maar dat was het wachten eigenlijk niet waard. Een medewerker van de gemeente Roosendaal trof eind september een kluis aan in de Molenbeek bij de Oude Turfvaarsestraat in Nispen. De kluis werd dinsdag eindelijk geopend.

Een agent haalde een lasapparaat van stal, waarmee hij de kluis na een half uur lassen opende. Wat zou er in zitten? Grote geldbedragen? Wellicht geheime staatsdocumenten? Het resultaat was teleurstellend: eenmaal geopend trof de agent enkel een gebitsbeschermer aan. Een gebitsbeschermer. 

De politie wachtte na de vondst twee weken met het openen van de kluis. Er meldden zich in die periode twee personen die zichzelf de rechtmatige eigenaar noemden. Een persoon had de situatie verkeerd ingeschat: zijn kluis bleek het bij nader inzien niet te zijn. Een ander kwam met een sleutel aanzetten, maar die paste niet in het slot. Beide personen gingen zonder kluis huiswaarts. Zodoende kon de politieagent aan de gang met een lasapparaat. Gezien de inhoud, was dat achteraf gezien overbodig. 

Wellicht dat de eigenaar van de gebitsbeschermer zich nog meldt, maar die kans lijkt heel klein. 

Volledig scherm
Een medewerker van gemeente Roosendaal trof deze kluis aan in de Molenbeek, aan de Oude Turfvaartsestraat in Nispen. © Handhaving Roosendaal
  1. 75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht
    PREMIUM
    Longread

    75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht

    NISPEN - Het beeld staat al 75 jaar op zijn netvlies. Zwarte rook, een oorverdovend lawaai. Op 23 oktober 1944 stort de kerktoren van Nispen in gruzelementen neer. Opgeblazen door de Duitsers. De brokstukken versperren Kerkplein en Dorpsstraat en vormen zodoende een barrière voor de oprukkende Britten en Canadezen. Pal tegenover ziet de 13-jarige Pierre Verpalen alles gebeuren. ,,De torenpunt met het haantje kwam bij ons op zolder terecht.”