Pastoor Maickel Prasing in zijn werkkamer op de pastorie in Oudenbosch; hij heeft net een nieuw bureau.
Volledig scherm
PREMIUM
Pastoor Maickel Prasing in zijn werkkamer op de pastorie in Oudenbosch; hij heeft net een nieuw bureau. © Pix4Profs/Moreno Molenaar

Pastoor Prasing uit Oudenbosch: ’Ging fout toen kerk zich in jaren '60 bleef bemoeien met persoonlijk en seksueel leven van mensen’

Het parochiesysteem van de katholieke kerk piept en kraakt. Er zijn te weinig priesters en te veel noodlijdende kerken. Het nieuwe toverwoord om weer vitaal te worden is ‘missionair’: ga de boer op, vind jezelf opnieuw uit en en win anderen voor het evangelie. 

 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. Opgevoerde tractoren zorgen voor spektakel op Tractorpulling Hoeven

  Opgevoerde tractoren zorgen voor spektakel op Tractorpul­ling Hoeven

  Vereniging ’t Smidje Tractorpulling Hoeven organiseert de wedstrijd, maar de drijvende kracht is niet langer Ria van de Riet. Zij gaf in 2019 aan er na dertig jaar een punt achter te willen zetten. Door corona is dit het eerste jaar dat de organisatie in handen is van Renate Buijs-Bakx, Marissa van de Riet, Kees van de Riet en Thijs van de Riet. ,,De organisatie is eigenlijk een kleine familiereünie", vertelt Marissa.