Volledig scherm
Woonunit © Rene Manders

Oudenbosch’ gezin van slechte woonunit moet de 10.000 euro boete nu betalen

OUDENBOSCH - Een Oudenbosch gezin kreeg volgens het gemeentebestuur van Halderberge ruimschoots de tijd een illegale woonunit op het erf weg te halen. Maar de bewoners tekenden bezwaar aan en verzuimden, ondanks de dwangsommen, de unit weg te halen.

Het tijdelijk woonverblijf in de Acer Flamingolaan is eerder al door de gemeente ontruimd. De noodvoorziening stond er in strijd met het bestemmingsplan. Er was door de eigenaren geen omgevingsvergunning aangevraagd. Bij handhavingscontroles bleek dat niet aan de veiligheidseisen zoals ventilatie en brandveiligheid werd voldaan.

Ondanks de eerst opgelegde dwangsom van 10.000 euro, bleven de eigenaren van het perceel zich verzetten. Er werd bezwaar aangetekend tegen de boete. Later keerde de verwijderde woonunit weer terug op zijn plaats. Voor burgemeester en wethouders is de maat nu vol. De dwangsom moest binnen zes weken worden betaald. Dat is niet gebeurd. Daarom stuurt het college nu een aanmaning. Als ook dat niet werkt wordt een dwangbevel uitgevaardigd.

De unit was bedoeld als tijdelijke woonruimte omdat de bestaande woning verbouwd wordt.