Tullepetrein als schooiwagen tijdens de optocht zaterdag in Roosendaal.
Volledig scherm
Tullepetrein als schooiwagen tijdens de optocht zaterdag in Roosendaal. © Stichting Tullepetrein

Optocht Eindhoven afgeblazen, Roosendaal beslist eind van de middag

EINDHOVEN/ROOSENDAAL - De optocht in Lampegat gaat zaterdag niet door. De Stichting Federatie Eindhovens Carnaval (FEC) heeft in gezamenlijk overleg met de gemeente Eindhoven, hulpdiensten en andere betrokken partijen besloten het evenement af te blazen. Roosendaal beslist in de loop van vrijdagmiddag of de optocht door kan gaan.

Volgens FEC-voorzitter Ivo Soetens maken de verwachte windkracht en windstoten dit besluit ’omwille van veiligheid noodzakelijk’. ’Het is op basis van de huidige voorspellingen de enige juiste keuze’, schrijft de carnavalsfederatie in een vrijdagmiddag uitgebrachte verklaring. ’De beslissing uitstellen is niet in het belang van de deelnemers van de optocht.’

Volgens de organisatie staat Lampegat ‘ook zonder optocht op z’n kop’. Prins Ludovieckus arriveert zaterdagmiddag met de trein en neemt de sleutel van de stad in ontvangst op het Stationsplein. Overal in de stad kunnen de geplande activiteiten veilig doorgang vinden, aldus FEC. De Geldropseweg en de Wal zijn ’klaar voor een groot feest’. Datzelfde geldt voor de tenten in de Eindhovense binnenstad.

In Roosendaal wordt vrijdag aan het einde van de middag beslist of de optocht zaterdag doorgaat.