Warmdraaien in Roosendaal.
Volledig scherm
Warmdraaien in Roosendaal. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Ongecompliceerd beuken op happy hardcore tijdens Warmdraaien in Roosendaal

ROOSENDAAL - Het Warmdraaien op de zondag is na een aantal edities al net zo onlosmakelijk verbonden met de Draai van de Kaai als de Volksronde op zaterdag. Drommen liefhebbers van een avondje ongecompliceerd beuken op happy hardcore komen zondagavond naar het Kadeplein.

Daar staat het rond een uur of 20.00 al bommetjevol met feestgangers, die in leeftijd variëren van een jaar of twintig tot over de vijftig. Allemaal op hun paasbest opgetut in panterjurkjes en bloemenrokjes. En dan snel met de vriendinnen een batterij selfies maken nu de make-up er in die bloedhitte nog een beetje toonbaar uitziet.

Warmdraaien is een muzikaal feestje dat helemaal draait om de jaren negentig. DJ’s draaien muziek van bijvoorbeeld The Spice Girls, maar er treden ook bekende dance-acts uit de tijd zelf op, zoals het Belgische Lasgo, Def Rhymz en DJ Paul Elstak, een van de grote namen in de happy hardcore. Lasgo, die om 20.00 uur optreedt, belooft je mee terug te nemen naar de jaren negentig. Maar veel van de jonge bezoekers waren toen nog niet eens geboren. 

Lol

Die vermaken zich aan de bar en deinen mee met de dreunende bassen. Maar jong of oud, iedereen komt hier voor één ding en dat is lol maken. ,,We gaan vanavond keihard feesten”, zegt Theo Verhage. Hij is in het bezit van een combiticket en is er maandag ook bij de Draai zeker bij. ,,Dat is voor mij het begin van de vakantie, daarna vertrek ik naar Spanje. Vanavond gaan we eerst eens helemaal uit ons dak.”