Volledig scherm
Een bodycam.

Onderzoek naar uitbreiding van bodycams bij boa's in Roosendaal

ROOSENDAAL - Als het aan burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal ligt, komt er een proef waarbij buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) worden uitgerust met zogeheten bodycams. Dat schrijft de burgervader in antwoord op vragen van politieke partij Roosendaalse Lijst. 

Roosendaals grootste politieke partij is benieuwd naar de mogelijkheden daartoe, omdat onderzoek heeft aangetoond dat dergelijke lijfcamera's aan de ene kant voorkomen dat incidenten uit de hand lopen en aan de andere kant zorgt het voor belangrijk ondersteunend bewijs. 

Raadsleden René van Broekhoven, Peter Raijmaekers en Eric de Regt wilden weten of er in Roosendaal geen pilot met die camera's gedraaid zou kunnen worden.

Extra

Daar heeft Niederer wel oren naar. Er komen namelijk fors wat extra bodycams beschikbaar. Onder alle eenheden van de Nationale Politie worden zo'n 2.000 van die camera's verdeeld. Het team van Roosendaal heeft er al vier in gebruik en daar komen er dus een nog onbekend aantal bij.

Onderzoek

Maar het makkelijker gezegd dan gedaan om ook boa's met zo'n camera uit te rusten, zegt Niederer. ,,Er wordt wel inbreuk gemaakt op de privacy van personen.’’ Niederer zegt te willen onderzoeken of dit juridisch en financieel mogelijk is om - mogelijk in samenwerking met andere gemeenten uit dit district - hier een pilot mee te beginnen. ,De ontwikkelingen worden door ons met belangstelling gevolgd.’’

  1. Twee Roosendaalse cafés in top 10 van Publieksprijs Misset

    Twee Roosendaal­se cafés in top 10 van Publieks­prijs Misset

    ROOSENDAAL - Twee Roosendaalse cafés staan bij de eerste tien in de Top 100 Publiekprijs van Misset Horeca. De Drie Weesgegroetjes prijkt op het moment op de derde plaats, het Wapen van Roosendaal volgt op de zesde. ,,Een mooie manier om te laten zien wat Roosendaal te bieden heeft’’, zegt Maaike Mathijssen van het Wapen. ,,Heel bijzonder dat twee café’s uit één plaats zo hoog staan’’, weet Haroun Hijman van de ‘Drie W’s’, dat voor het eerst meedoet.