De uitbaters van CizBiz Köfte, Ottoman en Sofram zouden hier op de Rembrandtgalerij in Roosendaal dolgraag een terras plaatsen.
Volledig scherm
PREMIUM
De uitbaters van CizBiz Köfte, Ottoman en Sofram zouden hier op de Rembrandtgalerij in Roosendaal dolgraag een terras plaatsen. © Henk den Ridder

Ondernemers Rembrandtgalerij Roosendaal willen al vier jaar een terras plaatsen

ROOSENDAAL - Enkele ondernemers op de Rembrandtgalerij in Roosendaal proberen al vier jaar toestemming te krijgen voor het plaatsen van terrassen. Maar de gemeente werkte tot nu toe niet mee. 

 1. Coffeeshopverbod niet langer heilig: ‘Als softdrugs legaal worden, moet Roosendaal verantwoordelijkheid nemen’
  PREMIUM

  Coffeeshop­ver­bod niet langer heilig: ‘Als softdrugs legaal worden, moet Roosendaal verantwoor­de­lijk­heid nemen’

  ROOSENDAAL - Kan Roosendaal het totaalverbod op coffeeshops nog wel in stand houden als softdrugs worden gelegaliseerd? Ja, zegt burgemeester Han van Midden: ,,Die discussie gaan we niet opnieuw voeren, het nul-beleid blijft.’’ Nee, zegt een deel van de Roosendaalse gemeenteraad, voorheen juist nog fervent voorstander van dat verbod: ,,Als softdrugs legaal worden, moet Roosendaal wel zijn verantwoordelijkheid nemen.’’
 2. Appartementen in pastorie en Sint-Martinuskerk in Schijf: ‘Eeuwig zonde als de kerk zou verdwijnen’
  PREMIUM

  Appartemen­ten in pastorie en Sint-Martinus­kerk in Schijf: ‘Eeuwig zonde als de kerk zou verdwijnen’

  SCHIJF - De pastorie van Schijf wordt omgebouwd tot appartementencomplex voor senioren. Ook in de naastgelegen Sint-Martinuskerk zouden woningen kunnen komen. Die plannen heeft de Stichting Kerk en Samenleving uit Schijf. Er blijft in de kerk ruimte gewoon voor diensten en vieringen. Op die manier hoopt de Schijfse gemeenschap de woningmarkt een zetje te geven én het leegkomend religieus erfgoed te bewaren.