Volledig scherm
Noorderstraat in Sprundel. © Google Maps / Streetview

Noorderstraat Sprundel komt pas later aan de beurt

SPRUNDEL - Het heeft pas zin om een vrachtwagenverbod in de Noorderstraat in Sprundel in te stellen als de omleiding Kozijnenhoek - Industriestraat klaar is. 

En de reconstructie van een deel van de Kozijnenhoek en de Industriestraat begint pas in het tweede kwartaal van dit jaar.

Dat schrijft het Rucphense college van B en W in antwoord op vragen van Johan Suijkerbuijk van de VVD-fractie. Het was Suijkerbuijk opgevallen dat het vrachtverkeer in de Noorderstraat niet was afgenomen nadat de gemeente de omleiding om de dorpen heen heeft aangelegd. Dat blijkt ook uit tellingen van het verkeer op de verlengde Vosdonkseweg. Sinds die in gebruik is genomen is het gemiddelde aantal weggebruikers per dag toegenomen van 7.486 naar 7.537. Daarvan is 5,7 procent vrachtverkeer.

Zwaar verkeer

De Noorderstraat, die loopt van de Dorpsstraat in St. Willebrord tot de Vorenseindseweg in Sprundel, wordt onderhanden genomen als de omleiding Kozijnenhoek - Industriestraat gereed is. De maatregelen die dan worden getroffen zijn gericht op het terugdringen van het zware verkeer, schrijft burgemeester Marjolein van der Meer Mohr aan Johan Suijkerbuijk.