Volledig scherm
Aanleg van wielerparcours in Leisurepark De Binnentuin, achter Skidome. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Nieuwe website moet mensen naar Rucphen lokken

RUCPHEN - Ontdek R (lees: ontdekker), streek van bos en heide. Zo heet de nieuwe website die meer mensen moet verleiden naar Rucphen te komen.

De gemeente Rucphen wil dolgraag toeristen binnenhalen die lekker lang blijven en flink wat besteden, zeker met het oog op de ontwikkeling van Leisurepark De Binnentuin. Ontdek R is een recreatief platform waarop gemeente en ondernemers samen laten zien wat voor moois Rucphen allemaal te bieden heeft: aan avontuur, cultuur en natuur. 

Volledig scherm
Voorbeelden van vakantiewoningen zoals die in De Binnentuin Rucphen zouden kunnen komen rondom de vijver. © Compositie5stedenbouw

De oprichting van het platform vloeit voort uit aanbevelingen van de rekenkamercommissie uit 2017. Die adviseerde onder meer de gemeentelijke website te professionaliseren met een subpagina ‘vrije tijd’ waar je een toeristische gids kunt downloaden.

Volledig scherm
In de Ruchpense bossen genieten veel fietsers en wandelaars van de natuur. © Else Loof

,,Op basis van de aanbevelingen zijn we in overleg gegaan met Studio Cel in Rucphen", laat de gemeentewoordvoerder weten. ,,Dat bureau heeft een digitaal platform gecreëerd waarbij Rucphen wordt geprofileerd als streek. Dat platform is in november gepresenteerd aan de toeristische sector en die wilde ermee verdergaan.”

Presentatie in molen De Hoop

Het eindresultaat wordt dinsdag 25 juni om 15.30 uur gelanceerd vanuit molen De Hoop in Sprundel.  De gemeente heeft de ontwikkeling betaald, de bedoeling is dat de site binnen twee jaar zichzelf financieel bedruipt.

Volledig scherm
Perry van Ravenstein en zijn zoon op hun terrein aan de Achtmaalseweg waar je met pijl en boog op kunststof dieren kan schieten. Aantrekkelijk voor toeristen. © Pix4Profs/René Schotanus