Luchtfoto Stampersgat met aan de Mark het toen nog met vrachtwagens gevulde bedrijf Mostert. Zij zijn verhuisd naar Lamswaarde.
Volledig scherm
Luchtfoto Stampersgat met aan de Mark het toen nog met vrachtwagens gevulde bedrijf Mostert. Zij zijn verhuisd naar Lamswaarde. © William Vermunt

Nieuw bedrijf voormalig Staalunie-terrein nu Mostert weg is

STAMPERSGAT - Van woningbouwplannen of recreatieve ontwikkelingen komt op het voormalige Staalunieterrein Stampersgat niets terecht. Niet alleen leent het terrein zich vanwege de milieucirkels van de suikerfabriek niet voor een nieuwe woonwijk, er heeft zich ook al een nieuwe kandidaat-koper of huurder aangediend.

  1. Van een zoutloos dorpje een bruisend Sprundel maken, dat is Jac van Trijp wel toevertrouwd

    Van een zoutloos dorpje een bruisend Sprundel maken, dat is Jac van Trijp wel toever­trouwd

    SPRUNDEL – Ze zijn er nog; mensen die zichzelf compleet wegcijferen om het eigen dorp zo goed mogelijk uit te dragen. In Sprundel is dat Jac van Trijp. Het dorp hangt van evenementen aan elkaar en er is maar weinig waar Van Trijp niet zijn schouders onder zet. Hij speelt daarbij graag de rol van rangeerder: als iets goed op de rails is gezet, mag de Sprundelaar het graag overdragen aan een volgende groep organisatoren. Op de koffie thuis in het voormalig Rabobank-kantoor in de Fatimastraat komt meteen het Sprundels Wonder, een machtig caramelgebakje, op tafel.