Volledig scherm
De compositietekeningen van de twee verdachten van de overval in Bosschenhoofd. © Bureau Brabant

Nep-taxichaffeurs die gezin Van Santwijk in Bosschenhoofd overvielen nog niet gepakt, politie deelt tekeningen

BOSSCHENHOOFD - De twee overvallers van een gezin in Bosschenhoofd zijn na meer dan vijf maanden nog altijd niet gepakt. Daarom heeft de politie maandag in tv-programma Bureau Brabant compositietekeningen van hen gedeeld. 

De twee worden ervan verdacht in april vorig jaar het gezin Van Santwijk in Bosschenhoofd te hebben overvallen. Ze deden zich in Roosendaal voor als taxichauffeurs en namen vader Simon 's nachts mee in hun wagen. Direct nadat hij instapte, werd hij bedreigd met een mes. Hij moest alles afgeven wat hij bij zich had, waarna de ‘chauffeur’ hem naar zijn huis reed. 

Daar was de nachtmerrie niet voorbij. Met de gestolen huissleutel kwamen de overvallers binnen, waar vrouw Bianca en hun twee dochters (11 en 9) sliepen. Zij werden bruut gewekt en bedreigd met een schaar. De ene overvaller vroeg haar om geld, terwijl de ander Simon in de taxi vasthield. 

De overvaller ging er aanvankelijk vandoor met de handtas van moeder Bianca. Maar een kuil in de voortuin bracht een klein lichtpuntje. Die lag er wegens een verbouwing. De overvaller viel erin en liet de handtas vallen. Daarna maakte hij zich snel uit de voeten. Simon werd vrijgelaten voor de overvallers met de auto vertrokken. 

De lichtgetinte mannen spraken Nederlands. Naar aanleiding van de verhalen van het gezin heeft de politie twee compositietekeningen gemaakt. De recherche hoopt dat mensen hen herkennen, en zich bij hen melden. 

Volledig scherm
Overval Bosschenhoofd. © John Bas