Volledig scherm
Twee jaar geleden stond er een gladiator op het podium tijdens het nieuwjaarsconcert van St. Caecilia en Kunstgenot.

Muzikaal totaaltheater: Harmonie St. Caecilia en Kunstgenot in Nispen

NISPEN - Sinds enkele jaren is het jaarlijkse nieuwjaarsconcert van Harmonie St. Caecilia uitgegroeid tot een muzikaal totaaltheater. In samenwerking met toneelvereniging Onderling Kunstgenot staat het publiek ook dit jaar weer een spectaculaire middag te wachten die naast mooie muziek ook veel grappen en grollen zal bevatten.

St. Caecilia gaat namelijk haar première beleven in de theaterzaal van de zojuist geopende multifunctionele accommodatie Onder de Toren. ,,Al jaren wordt in Nispen gesproken over het feit dat dorpshuis Nisipa dichtgaat en dat de dorpskerk verbouwd moet worden tot multifunctionele accommodatie", legt woordvoerster Anita Nouws van St. Caecilia uit. ,,Door geldgebrek komt het er niet van en misschien gaat het nog wel 5 jaar duren voor het zover is. Wij lopen tijdens ons Nieuwjaarsconcert hier met Onderling Kunstgenot op een ludieke wijze op vooruit: de kerk is juist verbouwd en wordt geopend."

Opening

Quote

Mensen kunnen zelfs hun haar laten kappen of een kijkje nemen in de behandelka­mer van de tandarts.

Anita Nouws, St. Caecilia

Nouws verklapt dat zo'n opening natuurlijk met veel publiciteit en feestelijkheden gepaard gaat. Alle verenigingen die in Nisipa zaten zijn mee naar Onder de Toren verhuisd en mogen zich presenteren. ,,Het publiek wordt op het plein geïnterviewd door 'reporters van Omroep Brabant", verklapt Nouws. ,,Natuurlijk ontbreekt de burgemeester niet op deze openingsdag. Mensen kunnen zelfs hun haar laten kappen of een kijkje nemen in de behandelkamer van de tandarts. St. Caecilia trakteert de mensen daarbij op prachtige muziek. Ook onze beginnende leden werken aan dit spektakel mee. Als speciale gast verzorgt dansschool Triple S Dance voor prachtig ballet. De muzikale vertelling van Rapunzel zorgt onder andere dat het ook voor kinderen een leuke middag wordt."

De muzikale Opening van Onder de Toren onder leiding van Guy van Geldrop is op 13 januari vanaf 14.00 uur in de kerk. Toegangskaarten zijn vooraf à 6 euro te koop bij De Gouden Leeuw, dorpshuis Nisipa of leden van St. Caecilia. Aan de kerk kosten kaarten 7 euro.

  1. Samenloop voor Hoop Roosendaal brengt 98.800 euro op

    Samenloop voor Hoop Roosendaal brengt 98.800 euro op

    ROOSENDAAL - Aan de kant klinkt applaus als de eregasten de eerste ronde van de Samenloop voor Hoop lopen. Je ziet de spanning op de gezichten, leven tussen hoop en vrees heeft zijn sporen nagelaten. Op de Wielerexperience is zaterdag om precies 15.00 uur de Samenloop voor Hoop gestart. Tijdens deze wandelestafette lopen mensen 24 uur lang in groepen het rondje van 950 meter, met als doel: geld inzamelen voor KWF Roosendaal en Inloophuis Rose-Linde.