Volledig scherm
Hulpdiensten bij De Stok in Roosendaal. © Christian Traets/MaRicMedia

Militair die overleed na training in zwembad is Mark Ruben uit Hoek

ROOSENDAAL - Mark Ruben uit Hoek is de korporaal van de Koninklijke Landmacht die maandag overleed nadat hij vrijdag onwel werd tijdens een training in zwembad De Stok in Roosendaal. Ruben was in opleiding voor de commando's, meldt de Telegraaf. Naar zijn dood zijn twee onderzoeken gestart. 

Ruben diende bij het 44e pantserinfanteriebataljon en was in opleiding voor het in Roosendaal gevestigde Korps Commandotroepen. Onderdeel van die opleiding is een training waarbij militairen in het water in een stress-opwekkende situatie worden gebracht. Ruben nam in de nacht van donderdag op vrijdag deel aan die training in zwembad de Stok. Hij raakte daarbij onwel. 

Instructeurs grepen direct in en haalden hem uit het water. De militair werd met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Daar overleed hij maandag aan complicaties.

Onderzoek moet uitwijzen wat er precies gebeurde. Zowel de Koninklijke Marechaussee als de Inspectie Veiligheid Defensie doet onderzoek.

  1. Flink pakket met maatregelen na derde schietpartij in drie jaar in Roosendaal: ‘Het zijn heftige jaren geweest hier’
    PREMIUM

    Flink pakket met maatrege­len na derde schietpar­tij in drie jaar in Roosendaal: ‘Het zijn heftige jaren geweest hier’

    ROOSENDAAL - Ze weet het nog goed: de tranen stonden in haar ogen toen burgemeester Han van Midden haar vertelde dat de maat vol was. Ze wil uit vrees voor reacties niet met haar naam in de krant, maar ze wil wél dolgraag vertellen hoe blij zij en haar buren zijn met een hoop veiligheidsmaatregelen die er voor de omgeving van de Desmijndijk en de Diamantdijk zijn genomen. ,,Eindelijk. Het zijn heftige jaren geweest voor onze wijk.’’