Volledig scherm
PREMIUM
De Matthäus Passion in de Lambertuskerk in Wouw, met dirigent Geert van Dungen. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Mijn eerste Matthaüs Passion: toch gek, wat muziek kan doen

WOUW - Je maakt het maar een paar keer mee, momenten waarop muziek je raakt voor het leven. Het is net als met ingrijpende nieuwsgebeurtenissen die in ons collectieve geheugen gegrift staan: je weet jaren later nog precies waar je was, met wie en wat het met je deed.

Qua muziek had ik zo’n moment toen ik als jochie van 8, 9 op een regenachtige dag de lp-collectie van mijn ouders doorploos. Ineens had ik de sierlijk witte hoes van A Night At The Opera van Queen uit de stapel gevist en vanaf de eerste keer dat ik de stem van Freddie Mercury hoorde, was ik verkocht. Gek, wat muziek kan doen.

  1. Twee Roosendaalse cafés in top 10 van Publieksprijs Misset

    Twee Roosendaal­se cafés in top 10 van Publieks­prijs Misset

    ROOSENDAAL - Twee Roosendaalse cafés staan bij de eerste tien in de Top 100 Publiekprijs van Misset Horeca. De Drie Weesgegroetjes prijkt op het moment op de derde plaats, het Wapen van Roosendaal volgt op de zesde. ,,Een mooie manier om te laten zien wat Roosendaal te bieden heeft’’, zegt Maaike Mathijssen van het Wapen. ,,Heel bijzonder dat twee café’s uit één plaats zo hoog staan’’, weet Haroun Hijman van de ‘Drie W’s’, dat voor het eerst meedoet.