Volledig scherm
Dex, de kleine man, bewerkte wielen, motorkap en voorruit met klodders verf in alle kleuren van de regenboog in Oud Gastel. Foto Trudie Hoogstraten. © Trudie Hoogstraten.

Middagje kliederen op een oude Peugeot in Oud Gastel

VIDEOOUD GASTEL - In de beginjaren van de Nationale Buitenspeeldag lag de nadruk op de verkeersveiligheid, nu dient de spelletjesmiddag als stimulans voor kinderen om vooral buiten te spelen.

Volledig scherm
Autokliederen was een populair tijdverdrijf tijdens de Buitenspeeldag in Oud Gastel. © Pix4Profs/Peter Braakmann

In Oud Gastel was het Marktplein afgesloten. Waar normaliter winkelend publiek de auto parkeert, stonden nu springkussens , knutseltafels en een levensgroot dartbord opgesteld. Dat opbouwen was nog wel een dingetje. ,,In de stromende regen hebben we alles weg gezet‘’, zegt Will Bus van Paol, de wijkvereniging die de speeldag samen met wijk De Stoof heeft opgezet. ,,Toen kinderburgemeester Minke Laros oTegen buitenm half twee de middag inluidde, regende het nog steeds. Een uur later droogde het pas op en kwamen de kinderen ineens overal vandaan. Daarom zijn we maar een uurtje langer door gegaan. Hebben we tenminste eer van ons werk.‘’

Aan het eind van de middag hadden bijna 250 kinderen een spelletjeskaart afgehaald voor het spijkerbroek hangen, brandweerspel en ring gooien. Tussen de spellen door was er tijd om een ijsje te halen, een dropketting te maken of de schminkkraam op te zoeken en een selfie te maken bij de Pipowagen.

Volledig scherm
Dex, de kleine man, bewerkte wielen, motorkap en voorruit met klodders verf in alle kleuren van de regenboog in Oud Gastel. Foto Trudie Hoogstraten. © Foto Trudie Hoogstraten.

Een groepje meiden zit lekker te tutten in de beautysalon. Moeders en enkele vader houden een oogje in het zeil, maar ook grootouders van spelende kinderen. De opa en oma van de pas tweejarige Dex moeten veel geduld hebben. 

Toen de knul eenmaal de oude Peugeot zag staan, waar met kwasten op mocht worden gekliederd was Dex verkocht. Geen oog meer voor de andere spelletjes, bewerkte de kleine man wielen, motorkap en voorruit met klodders verf in alle kleuren van de regenboog.  Daar kan toch geen computerspelletje op een bedompt zolderkamertje tegenop? 

  1. Samenloop voor Hoop Roosendaal brengt 98.800 euro op

    Samenloop voor Hoop Roosendaal brengt 98.800 euro op

    ROOSENDAAL - Aan de kant klinkt applaus als de eregasten de eerste ronde van de Samenloop voor Hoop lopen. Je ziet de spanning op de gezichten, leven tussen hoop en vrees heeft zijn sporen nagelaten. Op de Wielerexperience is zaterdag om precies 15.00 uur de Samenloop voor Hoop gestart. Tijdens deze wandelestafette lopen mensen 24 uur lang in groepen het rondje van 950 meter, met als doel: geld inzamelen voor KWF Roosendaal en Inloophuis Rose-Linde.