Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Jelle Oomen van Mariadonk in een van de lokalen met nieuwe plafonds en verlichting. Foto Peter van Trijen/Pix4Profs © peter van trijen/pix4profs

Mariadonk in Zegge na opknapbeurt ‘meer dan een school’

ZEGGE - Al dateert het oorspronkelijke gebouw uit 1932, na een zomer hard werken is Mariadonk weer bij de tijd. De Zegse basisschool kan fris aan een nieuw jaar beginnen en de kinderopvang van Kober en van de SKM heeft er een eigen plek gevonden. ,,De puzzel valt in elkaar’’, beaamt schooldirecteur Jelle Oomen. ,,We zijn nu meer dan een school’’, lacht hij.

Plafonds zijn vervangen, vloeren opgeknapt en energiezuinige led-verlichting aangebracht. Ingrijpender is echter de nieuwe indeling. Er werd geschoven met de ruimtes in het pand, dat in 2004 en 2012 al twee vleugels kreeg. In die aanbouw ruilden Kober en de door ouders opgerichte Stichting Kinderopvang Mariadonk van plek.

  1. Reünie Den Duysent Vresen en Elke's Pub: ‘Once upon a time in Roosendaal’
    PREMIUM

    Reünie Den Duysent Vresen en Elke's Pub: ‘Once upon a time in Roosendaal’

    ROOSENDAAL - Ze zijn wat zwaarder, wat grijzer en die wilde haren zijn ze vaak letterlijk kwijt. Maar de herkenning is er, zaterdagmiddag bij de reünie van Elke’s Pub en Den Duysent Vresen. Bij de Moriaan komen oud-bezoekers, medewerkers en muzikanten samen om herinneringen op te halen aan de roemruchte cafés waar ze in de jaren zeventig kind aan huis waren. ,,Once upon a time in Roosendaal’', verzucht Kees Luijkx, de uitbater van destijds.