Sleuteloverhandiging van eerste boot in Zwaaikom door wethouder Toine Theunis(r) en havenmeester Corné Kriesels (m) in augustus vorig jaar.
Volledig scherm
Sleuteloverhandiging van eerste boot in Zwaaikom door wethouder Toine Theunis(r) en havenmeester Corné Kriesels (m) in augustus vorig jaar. © peter van trijen/pix4profs

Ligplaatsen in Zwaaigat zijn in trek, twaalf mensen op de wachtlijst

ROOSENDAAL - De ligplaatsen in het Zwaaigat bij nieuwbouwwijk Stadsoevers lijken in trek. Niet alleen hebben alle zeven huidige bezitters van zo’n ligplek hun huur met een jaar verlengd, er is ondertussen zelfs een wachtlijst: zeker nog eens twaalf mensen zouden graag een plekje in de Vliet willen hebben. 

  1. Na alle miljoeneninvesteringen moet Halderberge weer een beetje gaan sparen

    Na alle miljoenen­in­ves­te­rin­gen moet Halderber­ge weer een beetje gaan sparen

    OUDENBOSCH - Van de hand op de knip houden is voorlopig nog geen sprake en van bezuinigen evenmin, maar de gemeente Halderberge moet wel op de kleintjes gaan letten. Door miljoeneninvesteringen in onder andere de dorpshuizen (zo’n 9 miljoen euro) en schoolgebouwen (pakweg 6,5 miljoen) loopt de schuld van de gemeente flink op. ,,En dat baart wel wat zorgen’’, zegt Jan Mollen, wethouder financiën.