Volledig scherm
Foto uit 1999, toen de veiligheid op de Lage Zegstraat de gemoederen al bezighield. © acrhief BN DeStem

Lage Zegstraat nu echt gevaarlijk

ZEGGE - In een indringende brief doet Patrick Hendriks een beroep op de dorpsraad van Zegge om zich toch vooral te  blijven inzetten voor een veiligere Lage Zegstraat.

Omdat de Lage Zegstraat de splijtzwam van het dorp bleek te zijn heeft de dorpsraad zich vorige maand teruggetrokken uit het debat over de straat die de gemoederen al vele jaren bezig houdt. 

De Lage Zegstraat is de 2 kilometer lange weg tussen het dorp Zegge en het Roosendaalse industrieterrein Borchwerf. Er komt heel veel sluipverkeer over de straat. verkeer dat vanaf de A58 via Zegge en de Lage Zegstraat binnendoor naar de distributiecentra op Borchwerf rijdt, vice versa. De helft van de straat ligt in de gemeente Rucphen, de andere helft in Roosendaal. 

Discussie

Quote

De discussie lijkt voor iedereen een persoonlij­ke noot gekregen te hebben, maar ik vind dat het in het belang is van ons gehele dorp

Patrick Hendriks, Lage Zegstraat, Zegge

Hendriks woont aan het Rucphense deel. Hij weet dat er in het dorp verschillend wordt gedacht over een oplossing. De ene groep wil verkeersbeperkende maatregelen op de straat en de andere groep niet. Omdat de dorpsraad zag hoe de discussie zich verhardde, heeft ze zich teruggetrokken. ,,Dat snap ik", zegt Hendriks.

,,De discussie lijkt voor iedereen een persoonlijke noot gekregen te hebben, maar ik vind dat het in het belang is van ons gehele dorp. Als we nu niet iets doen, ben ik bang dat het gehele dorp er uiteindelijk last van gaat krijgen", schrijft hij aan de dorpsraad. De straat is verboden voor vrachtverkeer, maar er wordt nauwelijks gecontroleerd. 

Het wordt met de dag erger. Hendriks: ,,En het begint de laatste weken al uit de hand te lopen. Het wordt vroeger donker, later licht. Ik kan je zeggen dat mijn kinderen - en kinderen uit het dorp - dagelijks gebruik moeten maken van de Lage Zegstraat. Maar ze rijden nog liever om naar school of station.”