Volledig scherm
PREMIUM
Het Bali-Team in 1994 op vliegveld Seppe. Vlnr Ger van Andel, Henk van Gils, Wil van Spaandonk, Joost Logeman, Gerard van Dijnsen, Dries van Ommeren (regelde alles aan de grond), Lia Damen, Frans Luxembourg en Harm Swen. © Vliegclub Seppe

Kwart eeuw geleden vlogen acht avonturiers op één motor 57 uur van Seppe naar Bali en terug

BOSSCHENHOOFD - Laten zien dat je vanaf een klein grasveld in Brabant de hele wereld kunt bereiken. Dat was wat acht sportvliegers in 1994 beoogden met een monstervlucht Seppe-Bali-Seppe. Een kwart eeuw later komen de piloten van toen samen op Vliegclub Seppe samen en herinneringen op te halen aan de bijzondere vliegreis.

Het was op een druilerige najaarsdag in 1993 dat de aanwezige vliegeniers besloten hun kisten in de hangars te laten en een slok extra te drinken in het clublokaal. De plannen voor het zesde lustrum van de club een jaar later werden hoe langer hoe avontuurlijker. Wil van Spaandonk opperde om eens wat verder van huis te vliegen. ,,Tot dan bleven we vooral in Europa. Nu lonkte het verre oosten. We hebben de globe gepakt en nog dezelfde avond een route uitgestippeld. Indonesië moest het worden. Met een eenmotorig vliegtuig was dat nog nooit gedaan‘’, zegt de nu 72-jarige oud-sportvlieger uit Breda.