Peuters tijdens een proef-workshop van het project KunstUK van dansgezelschap De Stilte in Breda.
Volledig scherm
Peuters tijdens een proef-workshop van het project KunstUK van dansgezelschap De Stilte in Breda. © Jens Paree

Kunst helpt kinderen op weg bij de ontwikkeling van taal

ROOSENDAAL - Dans blijkt een uitstekende manier te zijn om jonge peuters met een taalachterstand te helpen. Daarom hebben Kober Kinderopvang, cultuurcoördinator CultuurCompaan uit Roosendaal en dansgezelschap De Stilte uit Breda samen het project KunstUK ontwikkeld.

 1. Drie jaar lang opgebouwde spanning barstte los op ’t Priense Swaree
  PREMIUM

  Drie jaar lang opgebouwde spanning barstte los op ’t Priense Swaree

  ROOSENDAAL - Gek genoeg hoor je in het dagelijkse leven nog nauwelijks het woord ‘corona’; we hebben de pandemie maar vlug achter ons willen laten. Maar de wonden in de carnavalsharten zijn nog niet geheeld. Dit wordt immers de eerste carnaval sinds 2020 dat weer compleet is. In Roosendaal betekent dat, dat we aftrappen met het evenement van het jaar ‘’t Priense Swaree’. De Priens zelf heeft er in ieder geval weer zin in: ,,Ik laat me weer verrassen dit jaar!”
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?