Bosbranden in Turkije (linksboven), overstromingen in Duitsland (rechtsboven), overstromingen in Limburg (linksonder) en bosbranden in Griekenland (rechtsonder). Volgens columnist Freek Verhulst is het hoog tijd dat we minder gaan doen in de strijd tegen de klimaatcrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Bosbranden in Turkije (linksboven), overstromingen in Duitsland (rechtsboven), overstromingen in Limburg (linksonder) en bosbranden in Griekenland (rechtsonder). Volgens columnist Freek Verhulst is het hoog tijd dat we minder gaan doen in de strijd tegen de klimaatcrisis. © ANP, AP, AFP, Reuters, Peter van Trijen/pix4profs

Klimaatcrisis? Hoog tijd dat we eens wat mínder gaan doen!

columnAlarmerend klimaatrapport. Alweer. Snel maatregelen nodig. Gaat niet goed. Kijk om je heen. Zie Limburg, Griekenland, Duitsland, Turkije: doodeng. Maar wat doen onze gemeentes? Meer.

  1. Shell in beroep tegen vonnis in klimaatzaak Milieudefensie

    Shell in beroep tegen vonnis in klimaat­zaak Milieude­fen­sie

    Shell gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter in de klimaatzaak. De rechtbank in Den Haag bepaalde eind mei dat het olie- en gasbedrijf verplicht is de CO2-uitstoot die het veroorzaakt drastisch te verminderen. In 2030 moet die uitstoot met 45 procent zijn afgenomen ten opzichte van 2019, zo bepaalde de rechters. De zaak was aangespannen door Milieudefensie en andere organisaties. Zo’n 17.000 burgers steunden de zaak.