Volledig scherm
Duo Macando © Stichting Cultuur Oudenbosch

Kapelconcerten nu ook in protestants kerkje Oudenbosch

OUDENBOSCH - Vanwege de restauratie van de kapel van Saint Louis weken de zogeheten Kapelconcerten uit naar Bovendonk in Hoeven. Vrijdag keert stichting Cultuur Oudenbosch weer terug naar het eigen Koepelstadje. Nog niet in de kapel, wel in het protestants kerkje aan de Fenkelstraat.

Voor een nieuwjaarsconcert heeft het stichtingsbestuur het Duo Macondo uitgenodigd voor een optreden. Gitarist Enno Voorhorst en altviolist Mikhail Zemtsvo brengen een ‘Mediterraans concert met muziek van Albeniz en Granados uit Spanje en ook de Argentijnse tango komt voorbij. Als tegenhanger voor zoveel uitbundigheid speelt eht duo het verstilde ‘Louange à l’Éternité de Jésus’ van Olivier Messiaen.

Het Duo Macondo geeft al ruim tien jaar concerten in binnen- en buitenland. Hun muzikale voorkeur gaat uit naar Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek. De naam Macondo refereert aan het boek Honderd jaar eenzaamheid van Nobelprijswinnaar García Márquez, waarin hij schrijft over de imaginaire stad Macondo. 

Na het concert is er onder het genot van een drankje een ontmoeting met de musici in de Pastorije naast het protestants kerkje. Jeugd tot en met 18 jaar heeft gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene. Kaarten worden aan de deur van de kapel verkocht. Online zijn ze te koop bij de bekende verkooppunten 't Koepelke en Flesjewijn in Oudenbosch of Bovendonk in Hoeven. Ook in Bovendonk blijft de stichting Cultuur Oudenbosch de komende tijd nog wel concerten geven. Kapel Saint Louis komt naar verwachting komend najaar terug in gebruik.