Volledig scherm
Kamera Express © vrij

Kamera Express neemt winkels Verschoore over

ROOSENDAAL - Camera- en fotospecialist Verschoore wordt per 1 maart overgenomen door Kamera Express. Verschoore heeft acht vestigingen, waarvan vier in West-Brabant. Het personeel, een veertigtal medewerkers, verhuist mee.

Filialen

Het van oorsprong Zeeuwse Kamera Express heeft met Verschoore erbij binnenkort achttien filialen - in eigen termen ‘superstores’- in Nederland, drie in België en één in Duitsland. In deze regio is Verschoore, dat al in 1919 met een eerste winkel in Goes begon, een begrip voor veel klanten. 

Volledig scherm
© Ronald den Dekker

Momenteel zijn er nog winkels in Roosendaal, Bergen op Zoom, Etten-Leur en Breda. Die gaan straks verder onder de naam Sprintphoto, waarbij de focus ligt op afdrukken en accessoires. Behalve de vestiging in Breda. Die sluit omdat in deze plaats al een Kamera Express-winkel is.

,,We bundelen de krachten met Verschoore vanuit dezelfde passie: klanten in de fysieke winkels voorzien van persoonlijk advies, waarbij online en offline met elkaar verweven zijn”, aldus Ben Cornelisse, algemeen directeur van Kamera Express.

Portretten

Kamera Express bestaat ruimt twintig jaar en kiest nadrukkelijk voor de combinatie van winkels en webshop. Verschoore begon in het Zeeuwse met het maken van portretfoto's in cafés en bij mensen thuis. Die kon de klant vervolgens op weekmarkten ophalen. Sinds de Tweede Wereldoorlog werden ook camera's verkocht en kwamen er winkels. In 2010 nam Verschoore het voormalige Roosendaalse fotobedrijf van Harry Verschuren over, dat ook vestigingen had in Steenbergen, Breda en Oosterhout.

  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.