Volledig scherm
PREMIUM
Twee knapen steken een Cobra 7 aan. © ANP XTRA

Jaarcijfers politie Roosendaal: veel overlast van vuurwerk in 2019

ROOSENDAAL - Bij de politie zijn vorig jaar 172 meldingen van vuurwerkoverlast binnengekomen. In 2018 waren er 114 meldingen en het jaar daarvoor 102. Veruit de meeste meldingen kwamen uit de wijk Langdonk-Oost. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de politie van Roosendaal, die teamchef in opleiding Sjoerd Schols vorige week presenteerde aan de raadsfracties. 

De cijfers die hij toelichtte zeggen veel, maar niet alles. Het gaat alleen om meldingen die bij de politie zijn gedaan. Van veel zaken, die als misdrijf te boek staan, wordt geen aangifte gedaan. Denk bijvoorbeeld aan fietsendiefstallen. Ook kan het voorkomen dat bij de politie een roofoverval wordt gemeld, die helemaal geen overval blijkt te zijn. Toch komt de melding in het jaaroverzicht.

  1. Flink pakket met maatregelen na derde schietpartij in drie jaar in Roosendaal: ‘Het zijn heftige jaren geweest hier’
    PREMIUM

    Flink pakket met maatrege­len na derde schietpar­tij in drie jaar in Roosendaal: ‘Het zijn heftige jaren geweest hier’

    ROOSENDAAL - Ze weet het nog goed: de tranen stonden in haar ogen toen burgemeester Han van Midden haar vertelde dat de maat vol was. Ze wil uit vrees voor reacties niet met haar naam in de krant, maar ze wil wél dolgraag vertellen hoe blij zij en haar buren zijn met een hoop veiligheidsmaatregelen die er voor de omgeving van de Desmijndijk en de Diamantdijk zijn genomen. ,,Eindelijk. Het zijn heftige jaren geweest voor onze wijk.’’