Volledig scherm
Aangemoedigd door haar teamgenoten van SV Sprundel gaat Sophie Jochems (rood shirt) in Parijs lachend van start voor de 520 kilometer lange Roparun. © Susanne Peeters

In de voetsporen van een Roparun-team: de meiden van SV Sprundel zijn flitsend uit de startblokken

ROPARUNDe kop is er af. De door de hele club ondersteunde debutanten, de voetbalmeiden van SV Sprundel, hebben de eerste ‘etappe’ van de Roparun er zonder problemen opzitten. ,,We liggen zelfs 20 minuten voor op het schema", zegt teamcaptain Susanne Peeters vanuit het wisselkamp in Verberie, halverwege Parijs en Compiegne. ,,Maar ze moeten ook weer niet te hard te gaan lopen, want het wordt nog zwaar.”

Om 12.18 uur ging Sophie Jochems nabij het vliegveld Le Bourget als eerste van start. De avond ervoor had ze samen met haar zus Femke Mensen nog vlug een  trouwfeest meegepakt. ,,Ze heeft de hele weg naar Parijs in de bus geslapen", zo zegt Peeters dat het feest voorlopig geen  effect heeft op haar lopen. 

Meer dan 300 teams van ieder acht lopers lopen de komende dagen in estafettevorm van Parijs naar Rotterdam. Uit West-Brabant doen er in totaal 28 groepen mee. Ieder team wordt ondersteund door fietsers (die de weg moeten wijzen), fysiotherapeuten, koks, verzorgers en buschauffeurs. 

Voor SV Sprundel namen Sophie Jochems, Femke Mensen, Inge Peeters en Maik de Weert de eerste 'etappe’ van 65 kilometer voor hun rekening. Na Verberie was het de beurt aan de andere vier: Ilse Melissen, Thijs Melissen,  Willem Verwijmeren en Conny van Meer voor hun beurt van 65 kikometer.

Volledig scherm
De sfeer zit er goed in bij SV Sprundel. Hier Femke Mensen en Maik de Weert bij een van de vele wisselpunten. © Susanne Peeters

De Belgische grens

Zondagmorgen hoopt SV Sprundel de Belgische grens te naderen. Na een laatste hergroepering op maandagmorgen (6.00 uur) bij de Bergse voetbalclub MOC, wacht het laatste stuk richting Rotterdam. SV Sprundel hoopt daar om 14.00 uur aan te komen.

Volledig scherm
Team 102 bij de startboog op het vliegveld Le Bourget. © Susanne Peeters