Volledig scherm
Burgemeester Han van Midden heet Sinterklaas welkom op het Kadeplein in Roosendaal. © Henk den Ridder

Ik zie hem! Ik zie hem! Sinterklaaaaas!

ROOSENDAAL - Sinterklaas heeft het gehaald. Na een lange reis met de stoomtrein naar Apeldoorn is hij er zaterdag toch weer in geslaagd om op tijd in Roosendaal te arriveren. 

En vanuit Roosendaal bezocht hij veel omliggende dorpen en stadjes.

Het was de eerste keer dat de Sint in de nieuwe zwaaikom van de wijk Stadsoevers aankwam. Rondom de haven waren dranghekken gezet waarachter vele honderden kinderen de Goedheiligman toezongen.

Volledig scherm
De Pakjesboot vaart de zwaaikom van Roosendaal in. © Henk den Ridder

Kangoo Jumps

Sinterklaas werd begeleid door tientallen Zwarte Pieten. Die kwamen aan op Kangoo Jumps, springschoenen waarmee ze hoge en verre sprongen konden maken. Andere pieten kozen voor de speedboot. En Stuntpiet kwam met een hydrojet aan en zweefde constant 2 tot 3 meter boven het water.

Rondrit

Na de ontvangst in de haven ging Sinterklaas naar het Kadeplein waar burgemeester Han van Midden hem welkom heette. Na een korte rondrit door de stad haastte Sint zich om op tijd in de andere dorpen van West-Brabant zijn opwachting te maken.  

Volledig scherm
Spektakel bij de aankomst van Sinterklaas in Roosendaal. Op de voorgrond Stuntpiet met een hydrojet. © Henk den Ridder
  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.