In 2010 vonden in het gemeentehuis de eerst gesprekken over nieuwbouwplan Hofstede plaats. Nu is het hoogste punt van de bouw in Rucphen bereikt.
Volledig scherm
In 2010 vonden in het gemeentehuis de eerst gesprekken over nieuwbouwplan Hofstede plaats. Nu is het hoogste punt van de bouw in Rucphen bereikt. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Hoogste punt nieuwbouwhuizen Hofstede in Rucphen bereikt

RUCPHEN - In 2010 vonden in het gemeentehuis de eerst gesprekken over nieuwbouwplan Hofstede plaats. Nu is het hoogste punt van de bouw in Rucphen bereikt. Een feestelijk gebeuren, vooral ook voor de toekomstige bewoners.

 1. Appartementen in pastorie en Sint-Martinuskerk in Schijf: ‘Eeuwig zonde als de kerk zou verdwijnen’
  PREMIUM

  Appartemen­ten in pastorie en Sint-Martinus­kerk in Schijf: ‘Eeuwig zonde als de kerk zou verdwijnen’

  SCHIJF - De pastorie van Schijf wordt omgebouwd tot appartementencomplex voor senioren. Ook in de naastgelegen Sint-Martinuskerk zouden woningen kunnen komen. Die plannen heeft de Stichting Kerk en Samenleving uit Schijf. Er blijft in de kerk ruimte gewoon voor diensten en vieringen. Op die manier hoopt de Schijfse gemeenschap de woningmarkt een zetje te geven én het leegkomend religieus erfgoed te bewaren.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.