Volledig scherm
Blanche Troost debuteerde dit jaar tijdens de Vierdaagse van Nijmegen. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Hoogbejaarde Roosendaalse debutante (85) houdt stug vol in Vierdaagse, ondanks uitvallen van drie andere hoogbejaarde wandelaars

NIJMEGEN/ROOSENDAAL - Drie van de zeven oudste deelnemers aan de 103e Vierdaagse hebben hun tocht deze week moeten opgeven. De Roosendaalse Blanche Troost-Tompot (85), die dit jaar haar allereerste Vierdaagse ooit loopt, houdt echter stug vol.

De alleroudste man Lex de Jong (92) uit Deventer ging donderdag niet meer van start na een eerdere valpartij. Ook twee vrouwen van achterin de tachtig zijn gestopt. 

De 89-jarige Thea Kruijk uit Noord-Holland is als oudste vrouwelijke loopster nog wel onderweg. Zij doet voor de 33e keer mee.

Joop van de Paverd uit Purmerend is met zijn 92 jaar nu de oudste mannelijke deelnemer. Hij kwam woensdag in de allerlaatste minuut over de finish in Nijmegen. Hij loopt voor de veertigste keer mee.

Blanche Troost wandelde altijd met haar man Harry, die vorig jaar overleed. ,,Sinds zijn dood vind ik nóg meer afleiding in het wandelen. Soms maak ik wel drie grote wandelingen op een dag. Elke dag ben ik er uren en uren mee bezig”, vertelde Troost eerder aan BN DeStem.

Tot nu toe zijn 2011 van de 44.702 Vierdaagselopers uitgevallen. Donderdag leidt de derde wandeldag door het heuvelachtige gebied rond Groesbeek. Die zorgt meestal voor nog eens meer dan duizend uitvallers.

  1. Geef de wethouder een baan

    Geef de wethouder een baan

    Als we de cijfers mogen geloven, zijn er in West-Brabant ongeveer evenveel vacatures al werklozen. Als arbeid een homogeen goed was, was het probleem snel de wereld uit. Dan waren er niet te veel varkenshouders en te weinig weervissers, sloten vraag en aanbod exact op elkaar aan. Helaas worden wij stervelingen vanaf de wieg een zekere richting opgeduwd en komen talenten, kennis en vaardigheden boven drijven, die soms voor geen meter aansluiten op de arbeidsmarkt.