De opening van brede school Het Kansenrijk met daarin basisschool Uniek was twee jaar geleden met een flashmob.
Volledig scherm
De opening van brede school Het Kansenrijk met daarin basisschool Uniek was twee jaar geleden met een flashmob. © peter van trijen/pix4profs

Hoevense basisschool krijgt snel drie noodlokalen, maar is het genoeg?

HOEVEN - Twee jaar na de ingebruikname van de Hoevense basisschool Uniek is het gebouw al te klein. Met komend schooljaar een extra groep erbij, komt de school structureel drie leslokalen te kort. Plannen voor aanbouw zijn in de maak, voor nu laat de gemeente Halderberge acuut noodlokalen plaatsen.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.