Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad wil de studenten van de Associate Degree Academie na hun studie het liefst in Roosendaal houden. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Hoe behoud je slimme Roosendaalse studenten voor de stad?

ROOSENDAAL - Hoe zorg je er voor dat slimme Roosendaalse studenten na hun studie elders in het land, terugkeren naar hun geboortegrond? Hoe zorg je dat ze niet verloren gaan voor de stad?

De gemeenteraad van Roosendaal gaf het college van B en W deze week unaniem de opdracht een antwoord te vinden op die vragen. De motie ‘Koester je talenten’ van PvdA, de Roosendaalse Lijst en D66 van deze strekking is met algemene stemmen aangenomen.

  1. Doek valt voor Juzt, maar waar moeten de kinderen heen?
    PREMIUM
    Analyse

    Doek valt voor Juzt, maar waar moeten de kinderen heen?

    ROOSENDAAL - Het is einde verhaal voor Juzt. De West-Brabantse jeugdzorginstelling is technisch gezien failliet, maar het Rijk en de West-Brabantse gemeenten laten de stichting nog even in leven (lees: bungelen) om de organisatie uit te kleden en mogelijk in onderdelen over te doen aan andere zorgpartijen. Wie die partijen zijn en hoe de overgang geregeld gaat worden voor kinderen die nu bij Juzt in zorg zitten? Niemand die het weet.